Čaroban delikates: Maroko torta

by | mart 27, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 1 l mleka
– 4 pudinga od vanile
– 250 g margarina
– 4 kašike šećera
– 300 g šećera u prahu
– 300 g kokosa
– 300 g ”pti ber” keksa
– 1 kg banana
Za ukrašavanje:
– 100 g čokolade za kuvanje
– 4 kašike mleka
– 50 g margarina

Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Dobijenu smesu sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu. Sjediniti sa ohlađenim pudingom
od vanile i umutiti mikserom.
4. Na kraju u smesu od pudinga dodati izlomljen keks i kokos te dobro izmešati.
5. Dobijenu smesu podeliti na tri dela.
6. Banane očistiti i iseći na kolutove.
7. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. U njega preručiti prvi deo smese od kokosa i ručno oblikovati koru. Prekriti je kolutovima banana, preko njih od drugog dela smese oblikovati koru, zatim poslagati još jedan red banana i završiti korom.
8. Oblikovanu tortu ostaviti u frižideru da se stegne pa je izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade (na pari otopiti čokoladu, margarin i malo mleka).

Tagovi: