Ćeten alva

by | septembar 14, 2013

Ceten alva

Sastojci:

  • 400 g šlaga
  • 6 dl vode
  • 300 g mlevene ”plazme”
  • 250 g ćeten alve
  • 500 g ”pti ber” keksa
  • 4 dl mleka

Za dekoraciju:

  • 200 g šlaga
  • 50 g čokolade

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag sa vodom pa dodati ”plazmu” i narendanu ćeten alvu.
2. ”Pti ber” umakati u mleko te sa njim prekriti dno pravougaone tacne za tortu. Na natopljen keks naneti polovinu pripremljenog fila sa ćeten alvom.
3. Preko fila poslagati red natopljenog keksa a zatim premazati drugim delom fila.
4. Šlag za dekoraciju umutiti i naneti ga preko pripremljene torte. Tortu dekorisati rendanom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: