Čorba od dimljene piletine i tikvica
Sastojci:
- 250 g dimljenih pilećih bataka
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 60 g pirinča
- 2 kašike gustina
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.
2. Tikvicu oguliti i iseći na krupnije kocke. Praziluk iseckati na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama