Čorba od dimljene piletine i tikvica

by | jul 11, 2013

Corba od dimljene piletine i tikvica

Sastojci:

  • 250 g dimljenih pilećih bataka
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 60 g pirinča
  • 2 kašike gustina
  • mešavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.
2. Tikvicu oguliti i iseći na krupnije kocke. Praziluk iseckati na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: