Čorba od šampinjona

by | februar 25, 2012

Predlažemo vam čorbu od šampinjona koji se na pijacama mogu naći tokom cele godine. Ovaj topli obrok, odličan je predlog za sve one koji vole da započnu obrok laganom, toplom čorbom. Može se služiti i uz hleb.


Sastojci:

-300-400gr šampinjona
-3dl mleka,
-šaka testenine,
-g.lavica crnog luka,
-7 kašika brašna,
-začin C,
-kisela pavlaka

Priprema:

1.Sitno iseckajte luk i pečurke i dinstajte ih na ulju.
2.Kada omekšaju, dodajte brašno, i kada se ono uprži polako dodavajte mleko. Pripazite da se ne stvore gromuljice, a zatim i dodajte vodu.
3.Kuvajte tako 20-ak minuta, a zatim dodajte testeninu i začin C.
4.Kuvati čorbu još 10 minuta pa dodati pavlaku.

Prijatno!

Tagovi: