Ćuretina u umaku od tunjevine

by | novembar 2, 2011

Potrebni sastojci:Ćuretina u umaku od tunjevine

 

 

 

 

 

 

 

1,2 kg ćurećeg belog mesa
1 konzerva tunjevine
2 sardine iz konzerve
200 g majoneza
1/2 kašičice majčine dušice
100 g pelata paradajza
5 zrna kapra
3 kašike soka od limuna
40 g putera
3 dl supe od povrća iz kocke
mešavina začina, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Ćureće belo meso natrljati začinima po ukusu i uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržalo željeni oblik.
2. U teflonskom tiganju ugrejati puter, spustiti u njega pripremljenu ćuretinu i propržiti je sa svih strana. Zatim postepeno dolivati supu od povrća i dinstati dok meso ne omekša.
3. Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, uviti u foliju i ostaviti da se prohladi.
4. Tunjevinu i sardinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
5. U blender staviti tunjevinu, sardinu, majonez, pelat paradajza, kapar, sok od limuna, majčinu dušicu i začine po ukusu, te izmiksati.
6. Prohlađenu ćuretinu iseći na tanke listove i preliti pripremljenim umakom.

 

 

Tagovi: