Danas se zasladite čokoladnim kiflicama

by | decembar 28, 2015
Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači


Sastojci:

Za testo:
– 1 kg brašna
– 500 ml mleka
– 100 ml ulja
– 2 jajeta
– 1 kvasac
– 2 kašike šećera
– ½ kašičice soli
Ostalo:
– 250 g čokolade za jelo i kuvanje
– malo ulja

Priprema:
1. U dublju činiju sipati zagrejano mleko, pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti malo da kvasac nadođe.
2. Dodati brašno, so, jaja i ulje, pa mesiti dok se ne dobije glatko testo. Zamešeno testo ostaviti oko dvadesetak minuta, zatim ga premesiti i podeliti na tri loptice.
3. Pomoću oklagije rastanjiti svaku lopticu posebno, a zatim svaku iseći na osmine i pomalo zaseći pri dnu.
4. Izlomiti čokoladu na kockice i filovati testo parčencetom čokolade.
5. Uvijati u kiflice i ređati na pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 20 minuta.
6. Peći u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
Finalni postupak:
7. U malu šerpu sipati kašiku ulja, dodati 100 g izlomljene čokolade, pa na laganoj temperaturi mešati dok se ne otopi.
8. Tople kiflice, dok su još u plehu, preliti čokoladnom glazurom, pa ostaviti da se ohlade.

Tagovi: