Danas se zasladite krofnicama s malinama i čokoladom

by | mart 26, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
Za krofne:
– 4 dl vode
– 2 dl ulja
– prstohvat soli
– 12 kašika brašna
– 5 jaja
– 1/2 praška za pecivo
– 50 g šećera u prahu
Za fil od malina:
– 2 pudinga od vanile
– 5 dl mleka
– 5 kašika šećera
– 150 g putera
– 300 g malina
Za fil od čokolade:
– 2 pudinga od čokolade
– 5 dl mleka
– 5 kašika šećera
– 150 g putera
– 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Krofnice:
1. U šerpu sipati vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
2. Zatim izmaći sa ringle, dodati brašno i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i dobro izmešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega na papir za pečenje istiskivati gomilice fila, tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
5. Pečene krofne ostaviti da se ohlade, a potom ih poprečno preseći napola.
Fil od malina:
1. U manjoj šerpi sjediniti 4 dl mleka i šećer, te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i maline pa umutiti mikserom.
Fil od čokolade:
1. Puding pripremiti na isti način kao kod fila od malina samo na kraju dodati otopljenu čokoladu i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađene krofnice pomoću poslastičarskog džaka napuniti filom od malina i čokolade, a zatim ih preklopiti i posuti šećerom u prahu.

Tagovi: