Današnja poslastica: Rolnice s lešnik kremom

by | 14 decembra, 2015
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 500 g brašna
– 200 g krem sira
– 20 g suvog kvasca
– 200 ml mleka
– 100 g šećera
– 2 vanil-šećera
– 150 g putera
– rendana kora od 1 narandže
– 2 jajeta
– 350 g krema od lešnika
Za premazivanje:
– 1 jaje

Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati nadošao kvasac, jaja, rendanu koru narandže, krem sir, preostali šećer i vanil-šećer. Dobro izmešati pa postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti u pravougaonik i premazati ga polovinom omekšalog putera. Presaviti više puta i ostaviti da se odmori 20 min. Postupak ponoviti još jednom.
4. Kada se testo nakom drugog premazivanja odmori, istanjiti ga oklagijom na debljinu od 1 cm i premazati kremom od lešnika. Uzdužno preseći na dva dela, pa svaku polovinu urolati i iseći na manje komade.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju rolnice testa. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

Tagovi: