Duh Japana u Beogradu

by | decembar 21, 2010

 

Poznati japanski kuvar, Yoshiri Fujiwara, pripremao je specijalitete neobičnog ukusa, arome i prefinjenog izgleda.

 

Yoshiri FujiwaraU ekskluzivnom kafe-restoranu „Prive“, u Njegoševoj ulici 63, gostovao je istaknuti head-chef japanske kuhinje Yoshihiri Fujiwara koji je proteklih godina radio u najpoznatijim restoranima od Njujorka, Čikaga, Kube, Meksiko Siti-ja pa sve do Moskve i Odese. Ovaj vrsni kuvar poseduje bogato 25-godišnje iskustvo. Nosilac je nekoliko velikih priznanja, između ostalih i časopisa „People“ kao i „Chicago Tribune-a“ od koga je dobio četiri zvezdice za spremanje hrane u jednom od najpoznatijih suši restorana „Suši House“. 

Gospodin Fujiwara je ovom prilikom vršio obuku kuvara u kafe-restoranu „Prive“ koji će nastaviti njegovim koracima i tako postići veći nivo kvaliteta pripremanja hrane i usluge ali i prilagoditi lokalne običaje japanskoj kuhinji.Posebno zanimljiva kvalifikacija našeg gosta iz Japana je i to što poseduje licencu za spremanje poznate halucinogene ribe „Fugu“ i za čiju licencu je potrebno mnogo godina iskustva i koju poseduje samo ograničen broj kuvara širom sveta.

 

Ovom prilikom poznati kuvar spremao je i služio tradicionalna jela japanske kuhinje od sveže morske ribe, povrća, pirinča uz neizostavni đumbir,vasabi i soja sos.

 

 

 

Japanska kuhinja, bazirana na sofisticiranoj filozofiji postizanja sklada u životu i ishrani, verovatno je po ukusu i formi udaljena od onoga što se očekuje na stolu balkanskih prostora ali ona je prevashodno veoma kvalitetan i zdrav način da se bez dugog kuvanja i korišćenja zasićenih masnoća, uživa u najraznovrsnijim ukusima hrane koja je drugačija i osvežavajuća. Pre svega je bogata vitaminima i proteinima iz sastojaka koji se koriste a to su losos, crvena tuna,bela riba, gambori kao i egzotični ukusi šitaki pečuraka, crnog susama i avokada. Potpunom ugođaju doprinosi veliki izbor vina, alkoholnih i bezalkoholnih koktela.

 

Tagovi: