Fišeci s kremom od tunjevine by 24Kitchen

by | februar 23, 2013

Sastojci:

  • 125 g mekog maslaca
  • 1 jaje
  • 1/2 kašike soli
  • 1 kašičica mešavine ruzmarina, žalfije i majčine dušice
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 struk mladog luka
  • 1 struk mladog belog luka
  • so, biber i sok od limuna po želji
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika prezli

Način pripreme:

1. Maslac mutite dok no nastane pena i dodajte jaje. Začine promešajte s brašnom koje ste prethodno
prosejali s praškom za pecivo i solju.
2. Brzo umesite mekano testo i ostavite ga na hladnom dok pripremate krem od ribe. Ako je jaje veće, možda ćete morati da dodate još malo brašna.
3. U dublju posudu stavite prethodno oceđenu ribu, crni i beli luk. Pasirajte dok ne nastane gladak krem. Stavite majonez i hlebne mrvice. Promešajte i dodajte začine.
4. Razvucite testo i isecite ga na tanke trake, široke 1 cm, a duge 15 cm. Uvijte ih u spiralne fišeke i pecite dok ne dobiju boju, u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
5. Ohlađene fišeke napunite ribljim kremom pomoću šprica sa tankim nastavkom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: