Glazirana šunka za prazničnu večeru

by | decembar 26, 2011

Ako imate veliko društvo koje vam dolazi na večeru za praznike ovo je idealan recept koji će zadovoljiti sva čula.

Sastojci:

– 3 kg šunke;
– Sok od 1 ½ nara.

Postupak:

Pre pečenja izvadite šunku iz frižidera i ostavite je oko 40 minuta na sobnoj temperaturi. Zagrejte rernu na 180°C. Stavite sok od nara u šerpicu u kuvajte ga dok se ne zgusne, oko 25 minuta. Stavite šunku u đuveč u koji će se peći i prelijte je zgusnutim sokom. Pecite šunku oko 2 sata, prelivajući je povremeno sokom od pečenja i masnoćom. Ako previše i prebrzo počinje da tamni prekrijte šunku papirom za pečenje.

Porcija: 8;

Priprema: 15 minuta;

Pečenje: 2 sata i 25 minuta;

Ukupno: 2 sata i 40 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: