Griz kolač

by | avgust 11, 2013

griz kolac

Potrebno je:

  • 1,3 l mleka
  • 150 g šećera
  • 200 g griza
  • 50 g mlečne čokolade
  • 5 dl slatke pavlake
  • 250 g putera
  • 300 g „pti ber“ keksa
  • 2 vanil-šećera

Priprema:

1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer, vanil-šećer i lomljenu čokoladu pa kuvati dok ne proključa. Potom dodati griz i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
2. Kuvani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati puter i umutiti mikserom.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. „Pti ber“ keks umakati u mleko i njime prekriti dno tepsije, premazati 1/2 pripremljenog fila a potom naneti 1/2 šlaga od slatke pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
5. Kolač ostaviti da se stegne, potom ga iseći na kocke i služiti.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: