Griz kolač
Potrebno je:
- 1,3 l mleka
- 150 g šećera
- 200 g griza
- 50 g mlečne čokolade
- 5 dl slatke pavlake
- 250 g putera
- 300 g „pti ber“ keksa
- 2 vanil-šećera
Priprema:
1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer, vanil-šećer i lomljenu čokoladu pa kuvati dok ne proključa. Potom dodati griz i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
2. Kuvani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati puter i umutiti mikserom.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. „Pti ber“ keks umakati u mleko i njime prekriti dno tepsije, premazati 1/2 pripremljenog fila a potom naneti 1/2 šlaga od slatke pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
5. Kolač ostaviti da se stegne, potom ga iseći na kocke i služiti.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama