Jednostavna kontrola porcija – Šaka dijeta

by | novembar 2, 2019

Efikasno mršavljenje postiže se, ne izgladnjivanjem i preteranim odricanjem, već kontrolom porcija i unosa kalorija. Jedan od glavnih uzročnika naše višemesečne borbe sa viškom kilograma, svakako su užine i neplanirani obroci, pa je jedan od vodećih saveta za efikasnu borbu sa viškom kilograma, dobro osmišljen plan obroka, kog ćete se svakodnevno pridržavati.

Da biste što lakše kontrolisali svoje porcije, možete da pokušate sa popularnom „Šaka dijetom“, u kojoj se svaki obrok bazira na količini koja staje u vaš dlan. Parče mesa koje jedete za ručak ne bi trebalo da bude veće od vašeg ispruženog dlana, za užinu pojedite šaku orašastik plodova i svaki obrok, koji tokom dana pripremate bazirajte na količinu jedne šake.

Ova dijeta ne podrazumeva nikakva odricanja niti rigorozno izbacivanje pojedinih namirnica iz ishrane, već predstavlja nov i jednostavan način kontrole porcija, koji će vam pomoći da svakodnevno u svoj organizam unosite potrebnu količinu nutritijenata, sprečite prejedanje i na kraju suzite vaš želudac i smanjite svakodnevnu potrebu za hranom.

Pravilna primena ove dijete podrazumeva 4 šake po obroku i to, šaku proteina, šaku zdravih ugljenih hidrata, šaku vlakana i šaku masti. Ukoliko pravilno rasporedite namirnice u vašem obroku, bićete siti, unećete sve potrebne nutritijente a istovremeno ćete izbalansirati svoju ishranu i skinuti suvišne kilograme.

MIND dijeta vas podmlađuje 7,5 godina!

Foto: @fashionactivation

Tagovi:

top