Kukuruz salata sa tunjevinom

by | april 18, 2013

Sastojci:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 500 g krompira
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 1 kašika susama
  • 200 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • mešavina začina
  • 1/2 limuna
  • so, biber

Priprema:

1. Krompir dobro oprati pa ga sa ljuskom obariti.
2. Obareni krompir ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi i ocediti ga od suvišne tečnosti.
4. Susam kratko propržiti u suvom teflonskom tiganju.
5. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti, a kisele krastavce iseći na kockice.
6. Posebno umutiti majonez, pavlaku, sok od limuna i začine po ukusu.
7. U odgovarajućoj posudi sjediniti kukuruz, krompir, kisele krastavce, tunjevinu i susam. Preliti pripremljenom smesom od majoneza i pavlake pa polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: