Ledene kockice kafe: Genijalni TikTok trik za ovo leto!

Bez obzira na promenljivo vreme, leto nam je pred vratima i sve što želimo jeste da sednemo na terasu i rashladimo se omiljenim napitkom.

by | 18 maja, 2021

Hladna kafa je mnogima omiljeno letnje piće, jer nas razbuđuje i osvežava u isto vreme. Međutim,  najgora stvar u vezi s ledenom kafom je upravo led koji je – razredi.

Međutim, rešenje postoji. Neko mudar i praktičan došao je do odličnog trika pomoću kojeg će vaša kafa ostati hladna i punog ukusa! Reč je o smrznutim kockicama kafe, a ne vode, koje preferiraju i majstori kafe.

Kako napraviti ledene kockice kafe?

Nakon što detaljno očistite kalupe za led (idealno silikonske), skuvajte crnu, „tursku“ kafu i pustite da se ohladi do sobne temperature. Zatim je sipajte u kalupe i stavite u zamrzivač. Ako želite da vaše kockice budu kremastije , dodajte malo mleka, a za dodatni ukus, u kafu možete dodati i kakao. (Pročitajte i… Dalgona kafa – zašto je teško napraviti je)

Nakon što se kockice pretvore u led, za nešto laganiju kafu, dodajte ih u hladno mleko, a za nešto jaču, sipajte ih u rashlađenu kafu koju ste napravili po svom ukusu.

U nastavku, u videu pogledajte kako se prave ledene kockice kafe.

Pripremila: Lana Biželj

Tekst originalno objavljen na sajtu: ljepotaizdravlje.hr

ljepotaizdravlje.hrwmaster890/iStock/Getty Images Plus via Getty