Mafini „Popaj“ by 24Kitchen

by | januar 14, 2013

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 50 g meda
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 225 g pirea od spanaća
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 150 g svežeg kozjeg sira

Za krem od maslaca:

  • 200 g maslaca
  • 200 g svežeg kozjeg sira
  • so i crni biber

Za dekoraciju:

  • 50 g pinjola
  • tečni med
  • vezica majčine dušice

Način pripreme:

1. Za pripremu testa u posudu stavite brašno, praššak za pecivo, jaja, pire od spanaća (kratko obarite svež spanać pa ga propasirajte ili upotrebite smrznuti spanać), med, maslinovo ulje i so. Mikserom mešajte dok testo ne postane glatko.

2. Papirnate korpice stavite u kalup za mafine. Smesu sipajte u ¾ visine svakog kalupa. Na sredinu svakog mafina stavite komad mekog kozjeg sira. Mafine pecite 25 minuta na 180 stepeni.

3. Za krem od maslaca umutite maslac mikserom. Dodajte komad po komad mekog kozjeg sira (ako ima koru uklonite je, možete koristiti krem sir umesto kozjeg) i nastavite da mešate. Začinite solju, crnim biberom i medom. Mešajte dok ne postane glatko. Krem sipajte u špric za dekoraciju.

4. Svaki kolačić ukrasite spiralom od krema. Pospite zapečenim pinjolama i stavite nekoliko listića majčine dušice. Na kraju kašičicom stavite malo meda, i na vrh komdić svežeg kozjeg sira.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: