Mućkalica sa piletinom

by | avgust 1, 2013

muckalica

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice luka
  • 1 sveža paprika
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 3 paradajza
  • 2 dl pileće supe
  • 1 ljuta papričica
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašičica crvene mlevene
  • paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso isečeno na šnicle začiniti po ukusu, pa ispržiti na ulju. Prženu piletinu iseći na rezance.
2. Papriku i paradajz iseći na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršun sitno iseckati. Pirinač obariti u slanoj vodi.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk, dodati papriku, paradajz i ljutu papričicu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Kada povrće omekša, dodati meso, pirinač, peršun i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, te zaliti supom i dinstati na umerenoj temperaturi još 5 minuta.
5. U gotovo jelo umešati kiselu pavlaku.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: