Olivera Kovačević: Da bi telo i mozak bili u formi, preduslov je pravilna ishrana

by | avgust 12, 2015

Poznata voditeljka objašnjava zašto smo sami sebi najveći neprijatelji i zašto je neznanje uzrok mnogim zdravstvenim i psihičkim problemima svih nas.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Bežeći od svake vrste napora i tražeći opravdanje za sebe, najlakše se pobegne u samoodbranu. Upravo to sam radila. ‘Ne gojim se od hrane, već od stresa! Ne jedem slatkiše, već mnogo voća! Jedem bareni krompir, šargarepu i ostalo povrće, dakle – hranim se zdravo! Sve što jedem od grickalica – ima malo kalorija, kao kokice! Pijem samo fit jogurte, jedem isključivo dijetalne namaze, bez mlečnih masnoća! Pijem gazirana pića s oznakom – bez šećera’. Ovakve i slične rečenice nisu samo potvrda samoodbrane već i neznanja“, objašnjava Olivera.

„Kad su me stručnjaci suočili s činjenicama, htela sam u zemlju da propadnem. Na prvom mestu, ljudi se goje od loše hrane i neredovne ishrane. Voće je slatkiš i ne jede se ujutru, jer stvara kiselu sredinu u želucu. Limun je jedino voće koje stvara baznu osnovu. Voće je prepuno šećera. Kuvani krompir, celer i šargarepa imaju viši glikemijski indeks od belog šećera. Kokice imaju malo kalorija, ali zato predstavljaju čist šećer. Mlečni proizvodi, naročito fit jogurti, nemaju mlečnih masti, ali im gustinu daje skrob.
Dakle, ne pijemo mlečne masti, već šećer“.

Šta je promenilo Oliverine navike i kako izgleda njen dnevni meni, pročitajte OVDE

Tagovi: