Paketići u slanini

by | februar 15, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 300 g mlevene junetine
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 150 g listova slanine
  • 500 g šargarepe
  • 40 g putera
  • mešavina začina
  • 3 kašike ulja, so

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti u mašini za mlevenje.
2. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu i junetinu, jaje, mlevenu papriku, prezle, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu pa dobro ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati malo veće kuglice.
5. Po dva lista slanine unakrsno obmotati oko svake kuglice mesa.
6. Kalupe za mafine nauljiti, a potom u njih poslagati kuglice tako da završeci slanine budu okrenuti nadole. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Šargarepe obariti u slanoj vodi, te je ocediti od suvišne tečnosti i kratko propržiti na puteru.
8. Pečene paketiće poslužiti uz šargarepu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: