Parfe kocke

by | septembar 18, 2012

za 10 osoba

POTREBNO JE: 

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 200 g šećera
  • 100 g margarina
  • 120 g brašna
  • 2 kašike kakaoa

Za fil:

  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kesice želatina u prahu
  • 8 dl slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 2 šlaga

PRIPREMA: 

Kora:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.

2. Potom uz neprestano mućenje postepeno dodavati otopljeni margarin.

3. Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa te polako promešati varjačom.

4. Pleh (28×38 cm) obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.

Fil:

1. Sjediniti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.

2. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.

3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i podeliti na dva dela.

4. U prvi deo šlaga od slatke pavlake dodati polovinu želatina i otopljenu čokoladu te polako promešati.

5. U drugi deo šlaga od slatke pavlake dodati preostali želatin i fil od žumanaca pa polako promešati.

Finalni postupak:

1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i poravnati.

2. Zatim naneti fil od žumanaca i premazati šlagom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: