Patka u sosu od pomorandže

by | februar 12, 2013

Sastojci:

  • 700 g pačjeg belog mesa
  • 2 pomorandže
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 brokoli
  • ulje, so, mešavina začina

Za sos:

  • 1/2 kašičice đumbira
  • 3 kašike belog vina
  • 1 kašičica gustina
  • 1 kašika rendane kore pomorandže
  • biber, so

Priprema:

1. Pačje belo meso iseći na četiri šnicle i unakrsno zarezati po kožuri.
2. Posebno umuti sok od pomorandže, med i balzamiko sirće.
3. Pripremljeno meso propržiti na malo ulja najpre sa strane kožure, a kada porumeni i sa druge strane da porumeni. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje po malo vode dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati umak od pomorandže.
4. Dinstano meso izvaditi i ostaviti na toplom. U umak od pečenja dodati malo đumbira, belo vino, gustin, rendanu koru pomorandže i začine po ukusu. Doliti malo vode da se dobije željena gustina i kratko prokuvati.
5. Brokoli obariti u slanoj vodi pa ga procediti od su tečnosti.
6. Pačje belo meso preliti pripremljenim sosom i poslužiti uz brokoli.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: