Pečeno povrće sa kamember sirom by 24Kitchen

by | april 20, 2013

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 2 paradajza
  • 250 g sira
  • maslinovo ulje
  • 1 integralni hleb
  • so i biber
  • maslac

Za voćnu salatu:

  • 95 g očišćenih lešnika
  • 1 pomorandža
  • 200 g suvih smokvi
  • 1 jabuka
  • 100 g suvog grožđa

Način pripreme:

1. Iseckajte povrće na kružiće. Namažite uljem pleh i poređajte kao crep, prvo tikvice, pa patlidžan i paradajz. Ako su vam ostale tikvice, poređajte još jedan red. Posolite i pobiberite.
2. Isecite sir na velike kriške i gusto poređajte preko povrća. Zapecite povrće 25 minuta na 180 stepeni.
3. Zapecite lešnike oko 5 minuta. Kada se ohlade, iseckajte ih.
4. Isecite hleb na kriške, namažite ih maslacem i pecite u gril-tiganju oko 4 minuta.
5. Za voćnu salatu isecite smokve i jabuke na tanke komadiće. Oljuštite koru i membranu pomorandže i isecite je na komade. Stavite voće u činiju i dodajte suvo grožđe i iseckane lešnike. Promešajte.
6. Servirajte pečeno povrće sa kamember sirom, tako što ćete ga zaliti sopstvenim sosom, posližiti sa kriškom hleba i voćnom salatom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: