Pileća rolada

by | jul 21, 2011

Potrebni sastojci:Pileća rolada

 

1 veće pile
120 g listova slanine
2 parčeta hleba
2 šargarepe
1 jaje
2 čena belog luka
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina, biber

 

 

 

Priprema:

 

1. Pile zaseći po sredini, počevši od grudne kosti, a zatim pažljivo odvajati meso od kože, pazeći da koža ostane u komadu.
2. Belo meso odvojiti od kostiju, iseći na tanke šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
3. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i samleti na mašini za mlevenje.
4. Hleb natopiti vodom, a potom ocediti i izmrviti.
5. Šargarepu očistiti i obariti, a potom izrendati na krupno rende. Beli luk što sitnije iseckati.
6. Posebno sjediniti mleveno meso od bataka, šargarepu, izmrvljen hleb, jaje, peršun, beli luk i začine po ukusu.
7. Kožu prekriti listovima slanine, tako da se na krajevima preklapaju. Zatim rasporediti šnicle od belog mesa i premazati ih filom od mlevenog mesa.
8. Ovako pripremljeno meso urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
9. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 50 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

Tagovi: