Pileća čorba s paprikom

by | januar 22, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 1/2 glavice celera
  • 1/2 praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 l vode
  • 1 limun, ulje
  • 1 dl pavlake
  • mešavina začina, biber

Priprema:
1. Piletinu, praziluk, crni i beli luk iseći na kockice. Papriku očistiti od semena i peteljke te i nju iseći na kockice.
2. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i crni luk. Zatim dodati piletinu, papriku, celer i šargarepu te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su meso i povrće napola dinstani, naliti vodom i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu brašna sa malo vode i začine po ukusu pa nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu umešati pavlaku, seckani peršun i sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: