Pileći paprikaš

by | avgust 29, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 70 min.

Potrebno je:

  • 6 karabataka
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g pelata paradajza
  • 300 g fileta pečene paprike
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika gustina
  • 1,5 l pileće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, filete pečene paprike na trake, beli luk što sitnije iseckati, a pelat paradajza izmiksati.

2. Na malo ulja propržiti karabatake sa obe strane pa ih izvaditi i ostaviti na toplom.

3. Na istoj masnoći propržiti crni i beli luk, dodati pelat paradajza, vratiti karabatake i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje pileće supe po potrebi.

4. Kada je meso napola gotovo, dodati pečenu i mlevenu papriku, začine po ukusu i dinstati dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj dinstanja posuti sa malo gustina da bi se dobila odgovarajuća gustina. Gotovo jelo posuti peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: