Pileći sataj u testu by 24Kitchen

by | januar 14, 2013


Za testo:

  • 500 g brašna
  • 9 g soli
  • 200 ml mlake vode
  • 10 g suvog kvasca
  • 10 g šećera
  • 100 g maslaca
  • Maslinovo ulje

Za kuvano testo:

  • 50 ml svežeg mleka
  • 50 ml vode
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 1 jaje

Za pileći sataj:

  • 1 češanj belog luka
  • 65 ml vode
  • sok od pola limuna
  • 1 kašika soja sosa
  • semenke kumina
  • 10 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica sambala
  • 40 g maslaca od kikirikija

 

Za punjenje:

  • 500 ml vode
  • 200 g pilećih prsa
  • 50 g kuvanog pirinča
  • 50 g blanširanog zelenog pasulja
  • pola banane
  • 25 g sojinih klica
  • so

Način pripreme:

1. Napravite rupu u brašnu i u njega stavite vodu, kvasac i šećer. Zatim dodajte maslac. Na brašno pospite so. Prvo promešajte sastojke u rupi, a zatim počnite da dodajte po malo brašna. Umesite glatko i elastično testo. Oblikujte hlepčić od testa, pobrašnite i stavite u činiju. Pokrijte providnom folijom i ostavite testo na toplom da naraste.

2. Za kuvono testo u lonac stavite vodu, mleko i maslac. Mešajte dok ne prokuva i dodajte brašno. Mešajte dok se brašno ne iskuva – čuje se šištanje. Prebacite testo u činiju i dodajte jaje. Mešajte dok ga testo ne upije i smesa postane glatka.

3. Za sataj sitno naseckajte beli Iuk. U posudu stavite sve sastojke osim maslaca od kikiriklja i dodajte beli Iuk. Čim se smesa ugreje, dodajte maslac od kikirikija i mešajte dok sos ne proključa i ne zgusne se.

4. U posudi promešajte sitno iseckn blanširani zeleni pasulj, bananu, pirinač i sjine klice. Dodajte kuvano pileće meso iseckano na kockice (meso skuvajte s iseckanim povrćem). U smesu dodajte topli sataj i promešajte. Stavite i jednu kašiku kuvanog testa. Dobro promešajte.

5. Razvucite testo valjkom. Isecite krugove prečnika 10 – 12 cm. Jedan krug reba za podlogu, a drugi će biti poklopac. Ivice jrugova za podlogu premažite umešanim jajetom. Stavite jednu kašiku nadeva. Prekrijte krugom-poklopcem i dobro pritisnite ivice.

Viljuškom dobro pritisnite ivice. Poređajte zalogajčiće u posudu prekrivenu papirom za pelenje i premažite jajetom. Pospite s malo susama. Probodite ih viljuškom na 1-2 mesta da ne nabujaju, i ostavite ih da se dižu još pola sata. Zatim ih pecite na 180 stepeni 30 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: