Piroške

by | maj 14, 2013

Piroske

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 150 g fete
  • 1/2 kašičice sirćeta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl kiselog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • so

Fil:

  • 200 g fete
  • 150 g praške šunke

Za prženje:

  • 4 dl ulja

Priprema:

1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac te promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, feta sir, vodu, ulje, kiselo mleko, sirće, prašak za pecivo, jaja i soli po ukusu pa izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo staviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru 60 min.
4. Potom testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm i iseći na manje pravougaonike.
5. Feta sir iseći na štapiće i uviti ih u list praške šunke.
6. Na svaki pravougaonik staviti rolnicu od sira i šunke pa urolovati i krajeve slepiti. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: