Pita od spanaća

by | mart 27, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g spanaća
  • 200 g šampinjona
  • 3 struka mladog luka
  • 1 dl ulja
  • 300 g mladog sira
  • 300 g švapskog sira
  • 3 jajeta
  • so

Za preliv:

  • 4 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Očišćeni spanać obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Šampinjone iseći na listove, a mladi luk na kolutove. Potom propržiti na malo ulja da povrće omekša a suvišna tečnost uvri.
3. U većoj posudi sjediniti spanać, izmrvljeni mladi sir, jaja, švapski sir i dinstano povrće. Posoliti po ukusu i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Uzeti dve kore za pitu, složiti ih jednu na drugu i poprskati sa malo ulja. Zatim odozgo rasporediti malo fila i urolati. Na isti način filovati i preostale kore.
5. Tepsiju nauljiti te u nju oslagati filovane rolne i iseći ih na kocke.
6. Posebno umutiti jogurt, jaja i prašak za pecivo pa preliti preko pite. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: