Pita s povrćem

by | septembar 26, 2013

predjelo

Sastojci:

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 2 dl mleka
  • 1 žumance
  • so

Za fil:

  • 1 crveni luk
  • 1 zelena paprika
  • 100 g šeri paradajza
  • 1 brokoli
  • 100 g mocarele
  • 1 manja konzerva inćuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • bosiljak, origano
  • začin C, so

Priprema:

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko i kvasac, dodati žumance, malo soli, te polako dodavati brašno ručno meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od činije.
2. Umešeno testo prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji na toplom dok se masa ne udvostruči.

Fil:
1. Crveni luk, mocarelu i šeri paradajz iseći na kolutove, zelenu papriku na trake, brokoli kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšao, a inćune ocediti od suvišne masnoće.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, te ih začiniti po ukusu.

Finalni postupak:
1. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno obložiti pripremljenim testom.
2. Testo premazati pireom od paradajza i naneti prženi luk i papriku. Odgore poređati kolutove mocarele, šeri paradajz i inćune, te posuti bosiljkom i origanom. Pripremljenu pitu peći u rerni dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: