Pita s tikvicama i sirom

by | jul 31, 2013

predjelo

Sastojci:

  • 5 tikvica srednje veličine
  • 250 g feta sira
  • 250 g svinjske pečenice
  • 200 g kačkavalja
  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 dl mleka
  • 3 jajeta
  • 1 kašika ulja
  • mešavina začina

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja
  • so

Priprema:
1. Tikvice očistiti i iseći uzdužno na tanke listove, feta sir i pečenicu takođe iseći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Isečene tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.
3. Dublju vatrostalnu posudu prekriti pohovanim tikvicama, zatim naneti red feta sira, pa poređati listove pečenice i posuti rendanim kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, a
završiti tikvicama.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, pavlaku i mleko, te preliti preko poslednjeg sloja tikvica. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: