Po bakinom receptu: Brza pita s jabukama

by | februar 25, 2016

Ljubitelji voćnih poslastica će uživati u svakom zalogaju ovog kolača.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Želite osvežavajuću poslasticu koja se brzo i lako pravi? Ovaj kolač je pravi izbor za vas.

Sastojci:
– 3 jaja
– 12 kašika šećera
– 12 kašika ulja
– 12 kašika mleka
– 15 kašika brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1/2 kg jabuka
– šećer u prahu za posipanje
– cimet

Priprema:
1. Napraviti smesu od jaja, šećera, brašna, ulja, mleka i praška za pecivo.
2. Jabuke izrendati i po želji dodati cimet.
3. Pola smese uliti u pleh i staviti da se peče 15-ak minuta na 180 stepeni C.
4. Nakon toga izvaditi iz rerne, na biskvit poslagati rendane jabuke, a na jabuke drugu polovinu smese za biskvit i vratiti u rernu na još 10-ak minuta.
5. Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

Tagovi: