Praziluk punjen mesom

by | maj 28, 2011

  • 2 deblja praziluka
  • 400 g mlevene junetine
  • 150 g šampinjona
  • 80 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 3 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 5 dl mleka
  • 3 kašike ulja
  • origano, biber, mešavina začina, so

1. Oba praziluka očistiti i iseći na komade dužine 12 cm. Zatim unutrašnji deo praziluka pažljivo istisnuti kako bi se dobio prostor za punjenje (od jednog komada treba izdvojiti 2 tube za punjenje).
2. Višak praziluka i šampinjone iseći na kocke.
3. Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti.
4. Na malo ulja propržiti kockice praziluka, dodati mlevenu junetinu i šampinjone, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati pirinač, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu, te promešati.
6. Pripremljenom smesom od mesa napuniti tube od praziluka.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju punjeni praziluk i preliti mešavinom jaja, pavlake i mleka da ogrezne.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ?C dok ne porumeni.

Tagovi: