Predlog za današnji ručak: Som sa šampinjonima

by | oktobar 27, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 kg fileta soma
– 250 g šampinjona
– 2 paprike babure
– 2 paradajza
– 2 glavice crnog luka
– 2 dl belog vina
– 50 g maslina sa paprikama
– 100 g brašna
– 1/2 veze peršuna

Priprema:
1. Luk iseći na rebarca, papriku na trake, paradajz na tanje kriške, a peršun sitno iseckati.
2. Filete soma začiniti po ukusu, pa ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Pržene filete izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, a zatim dodati paradajz, masline i šampinjone te dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. U dinstano povrće dodati pržene filete soma i dinstati još 10 minuta na umerenoj temperaturi.
5. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začiniti po ukusu.

Tagovi: