Predlog za ručak: Čili pasulj

by | april 25, 2016

Sastojci:
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 kašika ljute mlevene paprike
– 1 kašičica kima
– 1 kašike brašna
– 3 dl paradajz soka
– 4 kašike ulja
– 2 konzerve crvenog pasulja
– so, biber

Priprema:
1. Crni luk iseckati na kockice, beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti. Kada meso promeni boju, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Potom dodati paradajz sok, kim i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i kuvati dok ne proključa.
4. Na kraju dodati oceđen pasulj iz konzerve i posuti sa malo brašna. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Tagovi: