Predlog za ručak: Čorba s džigericom i karfiolom

by | april 17, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 300 g pileće džigerice
– 2 šargarepe
– 1/2 korena manjeg celera
– 1 koren peršuna
– 2 žumanceta
– 1 mali karfiol
– 2 kašike gustina
– sok od 1/2 limuna
– 1 dl pavlake
– 4 kašike ulja
– 2 kašike seckanog lista peršuna
– 1,5 l pileće supe od kocke
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Koren celera, peršuna i šargarepe iseći na kockice. Karfiol očistiti od listova
i korena pa iseći na manje cvetove.
2. Pileću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje kocke.
3. Na malo ulja propržiti celer, šargarepu i peršun. Zatim dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti.
4. Postepeno dolivati pileću supu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.
5. Potom dodati cvetove karfiola, naliti pilećom supom i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
7. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku i žumance i posuti je seckanim peršunom

Tagovi: