Predlog za ručak: Ćureće pletenice

by | januar 24, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 700 g ćurećeg belog mesa
– 300 g slanine u listovima
– 2 crvene paprike roge
– 2 zelene paprike
– 300 g šampinjona
– mešavina začina

Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na veće šnicle. Svaku šniclu oštrim nožem zaseći na tri mesta tako da pri vrhu ostane spojena.
2. Zasečeno meso prekriti najlon kesom i blago istanjiti tučkom za meso.
3. Potom listove slanine rasporediti duž svake trake mesa, a pri vrhu ih ukrstiti i pričvrstiti čačkalicom. Potom trake uplesti i na kraju takođe pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane pletenice peći na roštilju sa obe strane dok ne porumene.
5. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i semena, pa iseći na krupnije kocke. Šampinjone iseći na četvrtine. Pripremljeno povrće začiniti po ukusu i pržiti na vrelom ulju dok blago ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz ćureće pletenice.

Tagovi: