Predlog za ručak: Đuveč sa kobasicama i krompirom

by | septembar 29, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 4 veća paradajza
– 2 crvene paprike
– 2 žute paprike, so
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 dl soka od paradajza
– 1/2 kašičice žutog šećera
– 400 g roštilj kobasica
– 150 g slanine u listovima
– 8 manjih krompira
– 2 kašike seckanog peršuna
– mešavina začina, ulje

Priprema:
1. Crvene i žute paprike očistiti od peteljki i semena te ih iseći na kocke dimenzije 2×2 cm.
2. Paradajz takođe iseći na kocke iste veličine kao i paprike, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Krompir oguliti i u komadu obariti u slanoj vodi.
4. U odgovarajućoj šerpi na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati papriku te i nju kratko propržiti. Potom dodati paradajz i sok od paradajza, žuti šećer i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok suvišna tečnost ne uvri, a povrće omekša. U gotov đuveč dodati peršun i promešati.
5. Obarene krompire ocediti, a zatim ih unakrsno uviti u listove slanine.
6. Roštilj kobasice iseći na krupnije komade i kratko propržiti na vrelom ulju.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti pripremljeni đuveč. U njega utisnuti krompir u slanini i roštilj kobasice te kratko zapeći u zagrejanoj rerni.

Tagovi: