Predlog za ručak: Džepići sa sirom

by | april 28, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 veći svinjski file
– 100 g gaude
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 2 dl belog vina
– 2 dl juneće supe od kocke
– 2 kašike senfa
– 250 g šampinjona
– 1 kašika gustina
– 4 kašike ulja
– 500 g mladog graška
– 50 g putera
– 1 kašika seckane mirođije
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Gaudu iseći na kocke (1×1 cm), crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Krupnije šampinjone iseći na listove a sitnije ostaviti u komadu.
2. Svinjski file očistiti od masnoće i iseći na medaljone debljine 1,5 cm.
3. Medaljone poprečno zarezati po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Zatim u svaki džep staviti kocku gaude i pričvrstiti čačkalicom.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso, te i njega kratko propržiti. Dodati beli luk, senf, naliti vinom i junećom supom, te dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i začine po ukusu.
6. Kada pečurke omekšaju, posuti ih gustinom i prokuvati dok se umak ne zgusne.
7. Mladi grašak kratko blanširati u slanoj vodi, procediti ga od suvišne tečnosti i propržiti na malo putera. Dodati mirođiju, začine po ukusu i promešati.
8. Gotovo jelo poslužiti uz prilog od mladog graška.

Tagovi: