Predlog za ručak: File u testu

by | maj 31, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 400 g lisnatog testa
– 1 veći svinjski file
– 1 glavica crnog luka
– 400 g mlevene junetine
– 200 g šampinjona
– 2 jajeta
– 0,5 dl neutralne pavlake
– prstohvat belog luka
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša, dodati šampinjone, neutralnu pavlaku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. U ohlađen fil dodati jaje i promešati.
5. Svinjski file začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
6. Dinstani file izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ohladi.
7. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.

Tagovi: