Predlog za ručak: Gulaš od pasulja

by | mart 15, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 600 g krompira
– 500 g dimljenih rebaraca
– 200 g pasulja iz konzerve
– 100 g mesnate slanine
– 1 kašika mlevene paprike
– 1,5 l goveđe supe od kocke
– 1 kašičica mlevenog kima
– 2 čena belog luka
– 2 glavice crnog luka
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Krompir oljuštiti, iseći na kriške i ostaviti u hladnoj vodi da stoji do upotrebe.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
3. Slaninu iseći na štapiće, a dimljena rebarca na manje kocke.
4. U odgovarajućoj šerpi na malo ulja propržiti mesnatu slaninu, a potom dodati crni luk, te i njega kratko propržiti. Začiniti mlevenom paprikom, brzo promešati i naliti sa malo goveđe supe.
5. Zatim dodati krompir, beli luk, kim i začine po ukusu, naliti supom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi.
6. Kada je krompir napola kuvan, dodati suva rebarca i nastaviti sa kuvanjem.
7. Pred kraj umešati pasulj i sve zajedno kratko prokuvati.

Tagovi: