Predlog za ručak: Piletina na kineski način

by | jun 18, 2016
Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 struk praziluka
– 1 kašičica rendanog korena đumbira
– 2 čena belog luka
– 50 ml soja sosa
– 1 kašika meda
– 1 veća crvena paprika roga
– 300 g smeđih šampinjona
– 200 g integralnog pirinča
– so, biber, ulje

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, praziluk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Crvenu papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na štapiće, smeđe šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk, a potom dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Preliti mešavinom soja sosa i meda, dodati šampinjone i nadalje dinstati u sopstvenom soku dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Ubaciti crvenu papriku, dodati začine po uksu i sve zajedno dinstati dok piletina ne omekaša.
6. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Tagovi: