Predlog za ručak: Šaran iz rerne

by | februar 29, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
– 1 veliki šaran 3-4 kg
– 200 g pirinča okrulog zrna
– 2 glavice crnog luka
– 1 paprika
– 1 veza zeleni za supu (šargarepa, peršun, paštrnak, celer)
– 100 g graška (smrznutog)
– mešavina suvog biljnog začina
– biber
– malo crvene mlevene paprike
– peršunov list
– ulje

Priprema:
1. Ribu očistiti, zaseći na nekoliko mesta, pa dobro utrljati mešavinom suvog biljnog začina (3-4 sata pre pečenja).
2. Na ulju ispržiti sitno iseckan luk i papriku, te dodati na kockice isečeno povrće iz veze zeleni.
3. U posebnom tiganju na ulju propržiti pirinač. Dodati mešavine suvog biljnog začina i bibera po ukusu, pa ubaciti odmrznut grašak. Pržiti uz neprekidno mešanje.
4. Sve sjediniti i sipati u pleh. Odozgo staviti ribu, posuti je crvenom mlevenom paprikom i seckanim peršunovim listom.
5. Naliti vodom da ogrezne, te peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 1,5 sat. Po potrebi dolivati vode.

Tagovi: