Predlog za ručak: Slatki kupus s tikvicama

by | decembar 1, 2015
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 1 manja glavica slatkog kupusa
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 paprike babure
– 2 mlade tikvice
– 1 veća šargarepa
– 300 g roštilj kobasica
– 1 kašika mlevene paprike
– 4 dl paradajz soka
– lovorov list
– mešavina začina
– biber
– 1 kašika masti

Priprema:
1. Slatki kupus očistiti od spoljnih listova i korena, pa ga iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati, a šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Mlade tikvice oguliti, pa sredinu sa semenom izdubiti, a pulpu iseći na polukrugove.
4. U većoj šerpi rastopiti mast, pa propržiti šargarepu, crni i beli luk. Dodati papriku te i nju pržiti dok blago ne omekša.
5. Ubaciti slatki kupus, začiniti po ukusu i pržiti ga oko 5 min. Potom dodati tikvice te sve zajedno kratko propržiti neprekidno mešajući.
6. Sipati paradajz sok, pa doliti još malo vode da povrće ogrezne. Ubaciti lovorov list, mlevenu papriku i začine po ukusu, te nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok povrćene ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
7. Kobasice zarezati na više mesta, pa ih iseći na krupnije komade i propržiti na malo masti. Dodati u varivo pred kraj kuvanja.

Tagovi: