Predlog za ručak: Zapečene palačinke

by | septembar 25, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 8 palačinki
– 500 g švapskog sira
– 50 g ajvara
– 200 g suvog vrata
– 150 g mariniranih šampinjona
– 1 jaje
– 200 g kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 20 g parmezana
– mešavina začina

Priprema:
1. Suvi vrat iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, ajvar, suvi vrat, marinirane šampinjona, jaje i začine po ukusu.
3. Na svaku palačinku naneti malo pripremljenog fila od sira pa urolati.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko neprestano mešajući dok se sos ne zgusne Pred kraj dodati parmezan i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel sosom i posuti kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 30 min.

Tagovi: