Pripremite danas za ručak: Mlinci sa paprikom

by | oktobar 29, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 350 g suvih mlinaca
– 400 g mladog sira
– 100 g mocarele
– 4 crvene paprike
– 4 zelene paprike
– 60 g parmezana
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica origana
– 2 dl soka od paradajza
– 200 g praške šunke
– 1 dl maslinovog ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Mlince jedan po jedan spuštati u ključalu vodu sa nekoliko kapi ulja i kratko prokuvati. Vaditi ih rešetkastom kašikom i poprskati uljem.
2. Crvene i zelene paprike preseći uzdužno napola i kratko ih propržiti na vrelom ulju.
3. Mocarelu iseći na kolutove, a mladi sir na kockice.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti slojem mlinaca. Preko njih rasporediti pečenu papriku, posuti mladim sirom, mocarelom i parmezanom te prekriti listovima praške šunke. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti slojem od paprika, mladog sira, mocarele i parmezana.
5. Posebno umutiti sok od paradajza, origano, beli luk u prahu, maslinovo ulje i začine po ukusu. Pripremljenom mešavinom preliti jelo. Peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok se gornji sloj ne zapeče.

Savet plus: Tokom pripreme jela između slojeva možete dodati začine po želji.
Preporučena salata: zelena salata

Tagovi: