Punjena testenina – savršena kombinacija ukusa za današnji ručak

by | avgust 11, 2015

Testo svi obožavamo!
Kuvano, pečeno, s mesom, povrćem ili sirom, slatko ili slano, svejedno je, uvek je poželjno na trpezi.
Zato verujemo da će vam se ovo sjajno jelo dopasti.

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Punjena zapečena testenina

Sastojci:
– 400 g krupne testenine u obliku školjki za punjenje
– 500 g švapskog sira
– 2 jajeta
– 200 g dimljenog suvog vrata
– 5 dl mleka
– 2 kašike brašna
– 50 g putera
– 200 g kačkavalja
– 300 g pelata paradajza
– 1/2 praziluka
– bosiljak
– 3 kašike ulja
– mešavina začina

Priprema
1. U manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
2. Posebno sjediniti sitno seckani suvi vrat, švapski sir, jaja, origano i dobro izmešati.
3. Pelat paradajza i praziluk iseći na kockice i kratko propržiti na malo ulja da ispari suvišna tečnost. Pred kraj dodati bosiljak i začine po ukusu.
2. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, vodeći računa da se ne raskuva. Zatim je ocediti od suvišne tečnosti.
3. Obarenu testeninu pomoću poslastičarskog džaka napuniti filom od sira.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti punjenu testeninu. Preliti je filom od pelata, zatim naneti bešamel sos i na kraju posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok sir ne porumeni.

Savet plus: Testeninu za punjenje možete pronaći u većim supermarketima.
Preporučena salata: zelena salata

Tagovi: