Punjeni šampinjoni

by | maj 26, 2013

Punjeni sampinjoni

Sastojci:

  • 32 šampinjona srednje veličine
  • 1 veća šargarepa
  • 1 dl soka od paradajza
  • 16 tankih listova slanine
  • 120 g mladog sira
  • mešavina začina
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Klobuke šampinjona odvojiti od drški, a potom drške iseći na kockice.
2. Zatim klobuke propržiti sa obe strane na malo maslinovog ulja da porumene. Na kraju ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, a mladi sir iseći na kocke (1×1 cm).
4. Na maslinovom ulju propržiti šargarepu kako bi omekšala, a zatim dodati seckane drške pečuraka. Sipati sok od paradajza
i dinstati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po
ukusu.
5. Polovinu prženih klobuka napuniti pripremljenim filom, preko fila staviti kocku sira i preklopiti praznim klobukom.
6. Punjene pečurke uviti u listove slanine i pričvrstiti čačkalicom. Potom kratko propržiti na vrelom ulju da slanina porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: