Recepti za 9 ukusnih predjela

by | septembar 10, 2015

ClipboardIz bogate ponude recepata našeg portala izdvojili smo fina predjela.
Pripremite ih i pišite nam u komentarima koji vam se najviše dopao!

Kocke od spanaća

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za koru
– 500 g spanaća
– 100 g margarina
– 80 g brašna
– 4 dl mleka
– 5 jaja
– so
za fil
– 400 g švapskog sira
– 300 g praške šunke
– 2 dl pavlake
– 5 kiselih krastavaca

Priprema
Kora:
1. Spanać očistiti, oprati i kratko blanširati u ključaloj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. U manjoj šerpi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti.
3. Dodati seckani spanać, pa postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
5. Žumanca dodati u ohlađenu smesu od spanaća, posoliti po ukusu i dobro izmešati.
6. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
7. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu od spanaća i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Pečenu koru prekriti vlažnom krpom i ostaviti je da se ohladi. Potom je vertikalno preseći napola kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Prašku šunku i kisele krastavce iseći na kockice.
2. Pavlaku i švapski sir dobro umutiti, te 1/3 izdvojiti i ostaviti sa strane. U preostali deo dodati prašku šunku, kisele krastavce i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Jednu polovinu kore premazati pripremljenim filom i preklopiti drugom korom.
2. Zatim naneti preostalu smesu od pavlake i sira, pa ravnomerno rasporediti po kori.
3. Staviti u frižider da se stegne te iseći na kocke i poslužiti.

Tapas kockice

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 pakovanje korpica
– 3 jajeta
– 2 dl pavlake
– 100 g majoneza
– 1 zelena salata
– 5 kiselih krastavaca
– 75 g kukuruza šećerca
– 120 g tankih kolutova kobasica
– 1 ljuta papričica
– mešavina začina
– biber

Priprema
1. Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Zelenu salatu oprati i iseći na trake, kisele krastavce sitno iseckati, ljutu papričicu iseći na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, majonez, rendana jaja, kukuruz šećerac, kisele krastavce i zelenu salatu. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
3. U svaku korpicu staviti malo pripremljene salate. Kobasice uviti u fišek, zabosti po dve u salatu i dekorisati kolutom ljute papričice.

Ostale recepte pronađite OVDE

Tagovi: