Rolovane zapečene palačinke

by | februar 15, 2013

Sastojci:

  • 7 palačinki
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 30 g putera
  • 2 ravne kašike brašna
  • 4 dl mleka
  • 30 g parmezana
  • 250 g pelata paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina
  • origano

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
2. Zatim dodati paradajz pire, sipati malo vode i začiniti po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok
meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Uz neprestano mešanje postepeno dolivati mleko dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
4. Pelat paradajza izmiksati sa malo origana.
5. Na svaku palačinku naneti malo fila od mesa i urolovati. Potom jednu palačinku iseći na 4 dela.
6. U manju nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu bešamel sosa i naneti polovinu pelata paradajza. Rolnice palačinki vertikalno slagati jednu do druge dok se ne popuni posuda. Odozgo preliti ostatkom bešamela i pelata pa posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: