Salata od tunjevine i krompira

by | avgust 25, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 30 min.

Potrebno je:

  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 3 veća krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g zelenih maslina
  • 1/2 limuna
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 250 g majoneza
  • so

Priprema:

1. Krompir u ljusci obariti u slanoj vodi pa ga oljuštiti i izrendati na krupno rende.

2. Crveni luk iseći na rebarca, masline na kolutove, a marinirane šampinjonem na listove.

3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.

4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crveni luk, šampinjone, masline i tunjevinu. Dodati majonez, sok od limuna, maslinovo ulje i malo soli po ukusu te polako promešati.

5. Pripremljenu salatu staviti u frižider da se rashladi.

Savet plus: Krompir pre rendanja dobroohladite da se ne bi slepio.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: